Блестящ, борбен и самоуверен български отбор изигра мач за учебник късно

...
Блестящ, борбен и самоуверен български отбор изигра мач за учебник късно
Коментари Харесай

Голяма победа за волей лъвиците на България, подчинихме фаворита Полша и сме №1 в потока

Блестящ, борбен и самоуверен български тим изигра мач за учебник късно нощес и стана първи в група В на Европейското състезание по волейбол за дами в Пловдив. „ Лъвиците “ съкрушиха любимеца в потока Полша с 3:1 (18:25, 25:21, 25:21, 25:23) в последния пети мач. До този миг „ дружината “ нямаше проваляне и удобно гледаше от върха.

Триумфът пред фантастичната аудитория в зала „ Колодрума “ значи осминафинал против Швеция в събота. Скандинавките ще излязат в ролята на новобранец, зашото останаха четвърти в група D. При нов наш триумф ще се надигнем против спечелилия от Германия и Нидерландия. Бундестимът единствен ни победи трагично с 3:2 на шампионата до момента. Но възможностите ни за присъединяване на финалната четворка в Белград идната седмица внезапно се усилиха, откакто се разминахме със страховитата Турция и нов двубой с Полша.



Първата точка в мача отиде за „ тайфа полска “, която затвърди преднината си с отлична обсада. Тогава Гергана Димитрова означи за първи път за България. Под пламенната поддръжка от трибуните на „ Колодрума “ нашите освен изравниха, само че и поведоха – 3:2. Дойде ред на полякините да вземата самодейността с шест следващи точки – 3:8. Серията спря след неверен сервис, само че ние незабавно „ върнахме жеста “. България съумя да стопи задатъка до 6:9. Но за жалост още веднъж сервис в навън даде топката на гостенките. Първата част несъмнено не вървеше по наш усет. Твърде елементарно давахме точки поради неприятни сервиси, а блокадата ни мъчно спираше офанзивите на „ дружината “. Преднината на Полша набъбна на отчайващото 17:10. Последва замяна на точки и малко съкращаване на задатъка, само че сякаш към този момент българките мислеха за втората част. Полякините затвориха гейма при 25:18.

И през втората част гостенките първи взеха преднина. Точките се разменяха съвсем равностойно, само че задатъкът все бе за Полша. За първи път той набъбна по-осезаемо при 6:3. Българките обаче се „ озъбиха лъвски “ и резултатът бе подравнен – 8:8. И за първи път в мача поведохме след фантастична серия от сервис на Нася Димитрова – 10:8. В този миг нашите в действителност „ летяха “ и редяха сполучливи офанзиви. Авансът ни освен не се понижи, а в противен случай – стана 16:11. Много умерено България не допускаше противникът да се приближи на повече от три точки, само че в множеството случаи беше 5. Сега беше ред на полякините да признаят провалянето в частта и драмата да продължи при геймово тъждество. В съвсем подобен процес се стигна до 25:21.

Драмата се засилваше с всяка минута. В третия гейм Полша взе първа точка, а България незабавно отвърна. „ Дружината “ съумях да дръпне при 5:2, което провокира таймаут от Иван Петков. Ефектът беше повече от превъзходен – 5:5. Третата ни преднина пристигна с 8:7. Българките натиснаха още по-здраво газта и точките разумно идваха. Нашите поведоха с 13:10. На всички в „ Колодрума “ обаче им беше ясно, че Полша е извънреден тим. След спирането на „ дружината “ се стигна и до 13:13. Направили по един преобладаващ гейм, противниците започнаха да се дебнат. Заредиха се равенства, които продължиха до 19:19. Тогава нашите нерви демонстрираха повече мощност и 22:19. С голям темперамент България отхвърляше за изпусне задатъка – бетон в отбраната, светкавици в офанзива. И справедливо поведохме след ново 25:21.

В четвъртия гейм българките стартираха вихрено. Поведоха с 4:2, с 5:3, 6:4. За страдание Полша изравни при 6:6. Рулетката на нервите се въртеше със страшна мощ, а все нашите първи „ натискаха спусъка “. Преднината ни от две точки се запазваше до 16:14, когато устремно се усили – 20:14. В името на драмата допуснахме да стане 24:23, само че неповторим блок донесе триумфа. Нашите изиграха най-силния си мач на шампионата против най-стойностния противник. С изключение на първия гейм в нито един миг превъзходството ни беше под подозрение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР